آشپزیآموزش

طرز تهیه آلبالو پلو

 

 

آلبالو پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به دلیل ترکیب طعم شیرین و ترش آلبالو با عطر برنج، طرفداران زیادی دارد. این غذا معمولاً به‌صورت مجلسی و همراه با گوشت قلقلی یا مرغ سرو می‌شود. در ادامه طرز تهیه آلبالو پلو را به شما آموزش می‌دهیم.در ادامه همراه آی‌کیو مگ باشید.

 

 

مواد لازم برای ۴ نفر:

 

برای برنج:

– برنج: ۴ پیمانه

– آلبالوی تازه یا یخ‌زده: ۵۰۰ گرم

– شکر: ۱ پیمانه (بسته به ذائقه)

– کره یا روغن: ۵۰ گرم

– زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری

 

برای گوشت قلقلی:

– گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

– پیاز: ۱ عدد کوچک

– نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

– روغن: برای سرخ کردن

 

 

طرز تهیه:

 

مرحله ۱: آماده‌سازی آلبالو

1. آلبالوهای تازه را شسته و هسته آن‌ها را جدا کنید. اگر از آلبالوی یخ‌زده استفاده می‌کنید، اجازه دهید یخ آن باز شود.

2. آلبالوها را با شکر در یک قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

3. بعد از ۱۵-۲۰ دقیقه که آلبالوها آب انداختند و کمی غلیظ شدند، آن‌ها را از روی حرارت بردارید و آب آلبالو را جدا کنید. آب آلبالو را برای رنگ‌دهی به برنج استفاده خواهیم کرد.

 

 

مرحله ۲: پخت گوشت قلقلی

1. پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید.

2. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز دهید.

3. از مخلوط گوشت، گلوله‌های کوچک به اندازه گردو درست کنید.

4. گوشت‌های قلقلی را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

 

 

مرحله ۳: پخت برنج

1. برنج را شسته و برای ۱-۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید.

2. برنج را در آب جوش بریزید و بعد از نیم‌پز شدن (زمانی که مغز برنج کمی سفت باشد)، آبکش کنید.

3. کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه (نان یا سیب‌زمینی) بچینید.

 

 

مرحله ۴: آماده‌سازی آلبالو پلو

1. یک لایه برنج آبکش‌شده را در قابلمه بریزید.

2. مقداری از آلبالو و آب آلبالو را روی آن بریزید. این کار را لایه‌لایه ادامه دهید تا برنج و آلبالو تمام شود.

3. زعفران دم‌کرده و کره را روی برنج بریزید.

4. در قابلمه را بگذارید و ابتدا برنج را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کنید تا آلبالو پلو دم بکشد (حدود ۴۵ دقیقه).

 

 

مرحله ۵: ترکیب و سرو

1. هنگام سرو، برنج را در دیس بکشید و با آب آلبالو مخلوط کنید تا رنگ زیبا و یکدستی بگیرد.

2. گوشت‌های قلقلی را روی برنج قرار دهید و با خلال پسته، خلال بادام و زعفران تزئین کنید.

 

 

نکات مهم:

– اگر آلبالوها خیلی ترش هستند، می‌توانید مقدار شکر را بیشتر کنید.

– برای تنوع، می‌توانید به جای گوشت قلقلی، از مرغ یا فیله گوسفندی استفاده کنید.

– استفاده از خلال پسته و بادام برای تزئین، ظاهر غذا را زیباتر و مجلسی‌تر می‌کند.

– برای داشتن ته‌دیگ خوش‌رنگ، می‌توانید کمی از آب آلبالو را روی ته‌دیگ بریزید.

 

 

نوش جان!

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا