آشپزیآموزش

طرز تهیه باقالی پلو با گردن

 

 

باقالی پلو با گردن یکی از غذاهای اصیل و لذیذ ایرانی است که معمولاً برای مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود. در ادامه، دستور تهیه این غذا را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله توضیح می‌دهیم.در ادامه همراه آی‌کیو‌مگ باشید.

 

 

مواد لازم برای ۴ نفر:

 

برای باقالی پلو:

– برنج: ۴ پیمانه

– باقالی تازه یا یخ‌زده: ۲ پیمانه

– شوید تازه یا خشک: ۱ پیمانه (در صورت استفاده از شوید خشک، نصف پیمانه)

– روغن یا کره: به مقدار لازم

– نمک: به مقدار لازم

 

برای گردن:

– گردن گوسفندی: ۱ عدد (حدود ۱ کیلوگرم)

– پیاز: ۲ عدد بزرگ

– سیر: ۳ حبه

– زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

– فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری

– چوب دارچین: ۱ تکه

– برگ بو: ۲ عدد

– زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

– نمک: به مقدار لازم

– روغن: ۲ قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه باقالی پلو با گردن

 

مرحله ۱: پخت گردن گوسفندی

1. پیازها را خلالی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

2. سیر را خرد کرده و همراه زردچوبه به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید.

3. گردن گوسفندی را به قابلمه اضافه کرده و از همه طرف خوب سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.

4. چوب دارچین، برگ بو، فلفل سیاه و زعفران دم‌کرده را اضافه کنید.

5. آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا گردن کاملاً در آب غوطه‌ور شود.

6. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گردن روی حرارت ملایم برای ۲.۵ تا ۳ ساعت بپزد.

7. نیم ساعت قبل از پایان پخت، نمک را اضافه کنید.

 

 

مرحله ۲: آماده کردن باقالی پلو

1. برنج را بشویید و برای ۲ ساعت با آب و نمک خیس کنید.

2. باقالی‌ها را در آب جوش برای ۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. اگر پوست باقالی‌ها سفت است، پوست آن‌ها را جدا کنید.

3. برنج را در آب جوش بریزید و ۵ دقیقه قبل از آبکش کردن، باقالی‌های نیم‌پز را به آن اضافه کنید.

4. برنج و باقالی را آبکش کنید.

5. کف قابلمه مقداری روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه (نان، سیب‌زمینی یا کاهو) بچینید.

6. برنج و باقالی را لایه‌لایه در قابلمه بریزید و لابه‌لای آن شوید اضافه کنید.

7. روی برنج زعفران دم‌کرده و روغن بریزید.

8. در قابلمه را ببندید و ابتدا برنج را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید باقالی پلو دم بکشد (حدود ۴۵ دقیقه).

 

 

مرحله ۳: سرو غذا

– باقالی پلو را در دیس بکشید و گردن گوسفندی را کنار آن قرار دهید.

– روی برنج را با زعفران دم‌کرده و در صورت تمایل خلال پسته یا خلال بادام تزئین کنید.

 

 

نکات مهم:

– استفاده از زعفران در گردن و برنج طعم و رنگ خاصی به غذا می‌دهد.

– برای خوش‌طعم شدن گردن، می‌توانید یک شب قبل آن را با زعفران، سیر و پیاز مرینیت کنید.

– اگر از شوید خشک استفاده می‌کنید، آن را هنگام لایه‌گذاری برنج به مقدار کمتر بریزید تا غذا تلخ نشود.

 

نوش جان!

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا